DAY ONE - ADELAIDE

I'm in Adelaide! Det är Southern Australias huvudstad och här bor ca 1,1 miljoner människor (ja jag har guideboken bredvid mig). När vi körde in i stan med bussen och busschauffören sa "we're now heading in to the CBD" (central business district=centrum) kollade jag ut genom fönstret och det enda jag såg var typ bostadshus och småbutiker? Sweet molasses candy tänkte jag och fick klaustro, men sen såg jag skyskraporna torna upp sig och pustade ut. En grej jag verkligen gillar är att man kan se natur runt om staden, Adelaide Hills går runtom kring och det är superfint! Försökte fånga det på bild men det var svårt, det är iallfall böljande gröna kullar täckta av vingårdar osv, nivet, NATUR. Fint tyckte jag.
 
Hostelet jag bor på är lite skumt men helt okej. Jag har ett åtta bäddars hostelrum helt för mig själv och det är både fantastiskt och ensamt... Ganska skönt ändå start att bara vara jag, kan spela musik och rapa högt och sprida grejer vart jag vill. Dessutom finns det ETT (1) eluttag i hela rummet!!?!! Tänk er åtta brudar med plattänger och mobilladdare, haha weha fight.
 
Idag har jag varit full on turist och sightseeat min väg runt staden, som faktiskt är ganska mysig! Inledde med pannkakor på hostelet, gratis frukost woop woop! Sedan gick jag på rundtur och smakprovning på en chokladfabrik som heter Heighs, gratis choklad woop woop! haha skoja, men ändå värt hey. Gick vidare till Central Markets som var en stor marknad inomhus med massa frukt, bröd, ostar, nötter och frön, blomaffärer och hippiebutiker. Jag ÄLSKAR sådana marknader och spenderade ett par timmar med att bara gå runt och njuta, haha hej lilla tanten. Spenderade småmynt på avokado, kiwisar och frallor och där var lunch och middag fixat för ett par dagar framöver! Turistade sedan vidare mellan kyrkor, katedraler, två museer, ett art gallery, the state library, university of south australia och city campus of adelaide uni. Hann med svårt mycket så är riktigt nöjd, känner att jag fått ett hysat grepp om detta place och det var det jag ville! Nu ska jag hänga på rummet och utnyttja mitt gratis wifi för vem vet när det kommer igen. Puss kompisar!