Om att känna

Jag kan bli så irriterad att det känns som jag ska spy. Jag kan bli så ilsken att jag sitter på stolen och vickar med fötterna mot golvet, knyter nävarna och pressar in naglarna i handflatorna. Jag kan bli så frustrerad att jag börjar gråta. Jag kan bli så glad att det känns som det spränger i bröstet, att jag börjar skratta mitt i tystnad, att jag tar ett skutt och dansar fast jag är ensam. Jag kan bli så ledsen att jag ler och säger det går bra, för annars bryter det totalt. Jag kan bli så trött att jag somnar med huvudet hängandes mot bröstet, så pigg att jag inte slutar prata på flera minuter, så uppspelt att jag går upp i falsett. Jag kan bli så arg att jag tappar kontrollen över vad jag skriker, att jag stampar i marken med fötterna och att tårarna sprutar. Jag kan bli så rörd att jag ler tills kinderna gör ont. Jag kan känna så mycket att jag ibland inte vet vart jag ska ta vägen.

Men det värsta jag vet, är när jag inte vet vad jag ska känna. När jag överanalyserar och kommer bort i mig själv. Går vilse i mitt eget huvud. När jag inte vet vilken känsla jag ska släppa fram för jag känner alla och ingen på samma gång? Jag varken skrattar, gråter eller stampar, jag ligger mest tyst. Vrider och vänder på allt tills innehållet är ut och in, bak och fram, spegelvänt, utslitet, bortnött, förvrängt. Jag kan känna så lite att jag ibland inte vet vart jag ska ta vägen.

SO IF YOU ONLY DIE ONCE I WANNA DIE WITH YOU

Good morning andra sidan jorden, HEJ. Day light savings idag så en extra timmes tidsskillnad från Melbourne, dock inte här upp i Queensland! Här finns ingen sommartid för det är varmt jämt, typ. Jag sitter på rummet med datan på magen och lyssnar på morgonpasset i p3, blir så varm i hjärtat av deras stri i öronen! Har spenderat dagen med att bakissova vid poolen med podcasts i öronen. Cravar mcdonalds big time men åt linser och avokado till lunch, åh detta kulinariska backpackerliv... Igår började vi med middag och öl på ett ställe som heter Woolshed. De ger ut mealkuponger till olika hostels här så man får gratis pasta, eller så kan man uppgradera till något från menyn för 5-7 dollar, så värt! Vi äter där varje kväll hehe. Sen köpt vi med oss några flaskor vin tillbaka och satt på hostelet med hela taikon Reef-gänget några timmar innan vi tillslut hamnade på Gilligans som är en stor nattklubb. Där blev det dans och tequilarace och jag hade så jävla kul, älskar ändå att dansa ibland. Carpe natten wiho. 

NU ska jag googla flygbiljetter till hemlig destination, åker redan på torsdag tror jag, så PEPP!! Den som kan gissa vart jag ska vinner en shot (salt o citron inkluderat). puss!

 
 

FUCKING PAWPAWS

Livet förändras snabbare än vad man tror ibland. Nyss var vi på en papayafarm mitt i varmaste ingenstans, nu sitter jag i ett hostelrum i Cairns och googlar bilar, jobb och flygbiljetter till Bali. Vi slutade på farmen för att jag inte kom överens med chefen, det är tråkigt att vi inte stannade i två månader som vi hade tänkt men jag är stolt över att stod upp för mig själv och åkte. Man ska inte va omkring människor som suger glädje ur en, så är det bara! Så nu jobbar jag tre timmar om dagen för gratis boende, frukost och middag vilket ändå är supervärt. Letar efter ett betalt jobb också för att kunna tjäna lite pengar, började idag så har inte hänt supermycket men ska till en restaurang och ett cafe imorgon så håll tummarna för det. Om ganska exakt en månad flyger jag till Melbourne för att möta Frida som kommer hit (!!!!!!!!!!! WOHO !!!!!!!!!!!!!), sen flyger vi tillbaka upp till Cairns för att göra östkusten neråt. Min 20-årsdag ska firas i Byron Bay och julafton firas i Melban! Från juldagen i tre-fyra veckor framåt ska jag, Emilia och Frida jobba på en restaurang i Mornington Peninsula och den 21 januari kickar Australien ut mig för den här gången, då är visumet över... Hade egentligen kanske velat ha mitt andraårsvisum till någon gång i framtiden, men jag får inte in 88 dagars farmwork (som man måste göra för att kvalificeras för 2nd yr visat) i planen, och det är ok ändå. Kan komma tillbaka på turistvisum, eller och plugga! Det löser sig alltid. Nu ska jag sätta på en film och sova, imorgon kl 10.00 ska det städas hotell så jag får bo kvar här. PUSS!