MITTICITY | MODELLJAKTEN


Spotta kendizarna i bilden. Modelljakten letade karlstadjuicy och vi var självklart där och kollade. Satt på Waynes och sa sakerna vi ba måste säga för att hålle uppe vår image som coola artonåringar, typ hur töntig andreas wijk egentligen är och varför hans hår är så stort. Fast egentligen tyckte jag det var rätt ballt att se kenza på riktigt för hon är så sjuuukt fin. Inofficiellt då. Officiellt är vi för coola. Bara pre-teens som jagar wijk ända fram till toan, vi satt coolt kvar och himlade med ögonen åt varandra. Så vi rullar.

För övrigt saknar jag just nu tre saker: mina nycklar som än en gång har slagit ut vingar och försvunnit, mitt friskiskort och mitt spotify premium. Fanns tydligen inte nog med pengar på lillkontot när själva premiumet skulle förnyas... hipp hipp.

Jaja, vad gör väl det om hundra år? TUR att jag kan sjunga så fint!!! och gå så snabbt. så slipper jag cykla liksom, OCH träna. Det löser sig kompisar.

MONDAY MORNING

Inledde dagen med psykologi och prinsesstårta. Sockerchock gånger tusen eftersom jag inte hade ätit frukost innan. Storstädade huset, tränade på KMTI och övningskörde. Kanske borde äta tårta varje måndag? Svineffektiv.

Förresten, finaste videon. Beyonce uppträder på MTV-galan, i slutet drar hon uppp kavajen och visar bebismagen för första gången. JayZ typ dör av stolthet, tåris<3 Fast det roligaste med klippet är, lady gaga utklädd till kille som står och hänger med en öl i handen? Katy Perry som svichar förbi med en skitstor gul kub på huvudet? Kolla här
http://www.mtv.se/musik/artister/beyonce-159408/videor/love-on-top-live-684908/?playlist=vma-livemusik

TJEJER | FOTBOLL. TRUE STORY

Hej alla medelålders män, gubbar, unga killar, tjejer, kvinnor, ni männsikor som hävdar att tjejer inte kan spela fotboll och därmed inte har någonting i en sportstudio att göra. Jag undrar bara några saker:
Varför skulle någon ha sämre koll på fotboll bara för att hon är tjej? Visst att fotbollsintresset/sportintresset generellt är större hos killar än hos tjejer, men det betyder inte att alla tjejer är ointresserade. Gillar man fotboll och är insatt i sporten, vad finns det som säger att man kan mindre bara för att man är född tjej? Sitter bollsinnet i kuken? Vore väldigt glad för svar. Har ni inget, så håll käften då.

Tjejer kan spela fotboll, att vi har andra fysiska förutsättningar än killar är en sak men ingen kan hävda att tjejer inte kan spela fotboll. De tjejer som kan spela eller på annat sätt kan och är insatta i sporten kan även kommentera en match eller efteråt analysera och uttala sig om matchen i media. Får man kritik för att vara dålig på sitt jobb ska det vara personligt, inte på grund av sitt kön. Kan vi skaka hand på det? bra.

Sedan kan vi ju även börja fundera på vad som behövs göras för att damfotbollen ska få mer plats och en mer central roll i sportsverige. Den utvecklas som satan, men det heter fortfarande damfotboll kontra fotboll. Det är ändå 2011 nu, kön får inte spela så stor roll i media. På planen är en sak, där handlar det om fysiska skillnader som vi inte kan göra någonting åt, men för att sitta i en TV-soffa och prata ser jag ingen anledning att vara 1,90 lång eller väga 85 kilo muskler. Vi tjejer kan också!

/arg tjej (som tro det eller ej faktiskt kan spela fotboll)